Tratamentul transpiraţiei excesive


transpiratie excesiva

 

Transpiratia excesiva este o problema cu multiple implicatii sociale si profesionale. Acum exista o solutie simpla pentru rezolvarea cu succes a acestei neplaceri. Toxina botulinica (Botox) este utilizata in tratamentul temporar al transpiratiei excesive ce nu a fost rezolvata prin utilizarea altor metode locale (antiperspirante, medicatie etc).

 

Ce este BOTOX-ul?

Procedura de injectare a Botox-ului este o tehnica minim invaziva utilizata pentru tratamentul temporar al transpiratiei excesive. BOTOX este o proteină purificata care se injecteaza în cantitati infime la nivelul ariilor responsabile de hipersudoratie, reducand transpiratia excesiva. Botox-ul actioneaza prin blocarea semnalului chimic de la nivelul terminatiilor nervoase ce stimulează secretia glandelor sudoripare.

 

 

transpiratie excesiva featuredEste o procedura dureroasa?

Procedura se efectueaza cu anestezie topica (crema anestezica aplicata pe suprafata ce urmeaza a fi tratata), iar injectarea propriu-zisa se face cu ace foarte fine. Exista un mic disconfort în momentul injectarii, lucru care se poate atenua prin aplicarea in zona axilei a unor pachetele de gheata inainte de injectare.

 

Ce zone pot fi tratate si cand se instalează efectul tratamentului?

Pot fi tratate axilele sau palmele, dar şi alte zone. Efectul tratamentului se instaleaza în 4-10 zile de la injectare şi este maxim la 1-2 luni.

 

Cat timp dureaza efectul injectarii cu Botox?

Efectul de netezire al tratamentului dureaza in medie 5-6 luni, în funcţie de organism, dupa care simptomele revin treptat. Repetarea tratamentului va fi necesara pentru mentinerea efectului.

 

buton programare

 

La ce efecte secundare te poti astepta?

In cazul în care apar efecte secundare, acestea vor fi de obicei temporare si usoare pana la moderate. Majoritatea au legatura cu injectarea, cum ar fi durerea resimtita la injectare, inrosirea sau umflarea zonei.