Tratamentul ridurilor cu Botox


botox

 

Inevitabil, ridurile apar odata cu trecerea timpului deoarece pielea devine mai putin elastica si flexibila. Nimic nu poate opri trecerea timpului fie ca ne place sau nu, cu totii imbatranim si acest lucru este cel mai evident pe fata. Este important totusi sa te gandesti la modul in care aceste riduri nedorite te fac sa arati pentru cei din jur: obosita, suparata sau mai batrana decat esti in realitate. In plus, santurile fine (ridurile mai adanci) sunt asociate cu emotii negative pe care cu toţii inceraăm sa le evitam.

 

Cum poate ajuta estetica faciala nechirurgicala la rejuvenarea fetei?

Exista doua componente majore ale imbatranirii faciale: * ridurile dinamice care se datoreaza hiperactivitatii musculare si * ridurile statice care se datoreaza lipsei de volum. Tratarea ambelor componente de imbatranire faciala conduce la rezultate naturale, echilibrate si elegante.

 

Ce este BOTOX-ul?

Procedura de injectare a Botox-ului este o tehnica minim invaziva de rejuvenare faciala utilizata pentru tratamentul temporar al ridurilor de expresie (dinamice), corectarea asimetriilor faciale sau tratamentul transpiraaiei excesive. BOTOX este o proteină purificată care se injectează în cantităti infime in muschii faciali responsabili de producerea ridurilor nedorite, relaxandu-i si netezind astfel aspectul pielii.

Cum se realizeaza injectarea?

Procedura durează în jur de 15 minute, timp în care medicul iti va cere sa schitezi anumite expresii faciale pentru a stabili exact punctele de injectare, in functie de insertia si activitatea muschilor tai faciali. Tratamentul implica un numar mic de injectari de solutie botulinica in doze mici, in muschii faciali care produc ridurile prin contractia lor excesiva.

 

Este o procedura dureroasa?

Exista un mic disconfort în momentul injectarii, lucru care se poate atenua prin aplicarea unor pachetele de gheata pe zona inainte de injectare. De asemenea, pot apare în zona injectata o mica umflatura, roseata sau hematom, toate fiind temporare, vindecandu-se în 2-3 zile.

 

Ce riduri pot fi tratate si când este vizibil efectul tratamentului?

Pot fi tratate ridurile din zona frontala, glabelara (intre sprancene), perioculare (laba gastii) si peribucale (din jurul buzelor). Efectul tratamentului se instaleaza in 4-10 zile de la injectare si este maxim la 1-2 luni.

 

Cat timp dureaza efectul injectării cu Botox?

Efectul de netezire al tratamentului dureaza 4-5 luni, deci repetarea tratamentului va fi necesară pentru menţinerea efectului.

 

buton programare

 

Care sunt recomandarile post-tratament?

Medicul tau te va sfatui sa mentii o POZITIE VERTICALA pentru 3-4 ore după tratament, sa faci EXERCITII cu muschii injectati si sa NU masezi zonele tratate pentru a preveni difuzia solutiei injectate la zonele adiacente.

 

La ce efecte secundare ma pot astepta?

In cazul in care apar efecte secundare, acestea vor fi de obicei temporare si usoare pana la moderate. Majoritatea au legatura cu injectarea, cum ar fi durerea resimtita la injectare, inrosirea sau umflarea zonei. Alte efecte secundare cum ar fi caderea pleoapei superioare pot fi cauzate de raspandirea injectiei la muschii din apropiere, dar sunt temporare.